Info | Over Paul

[vc_row][vc_column][vc_column_text]


Mijn naam is Paul Loeters en ik ben sinds september 2018,  gepensioneerd.  Met de VUT zoals dat wordt genoemd! Ik was Docent bewegingsagogie aan het CIOS te Arnhem, onderdeel van ROC RijnIJssel.

Vanaf 1999, ben ik bewegingsagoog bij mijn eigen, Stoei- en judoclub “Stap voor Stap”.

Na ruim 20 jaar te hebben gewerkt als bewegingsagoog binnen het revalidatie centrum “Groot Klimmendaal”  en als vakleerkracht bewegingsonderwijs aan “Mariendael”, een school voor speciaal onderwijs, ben ik in 1998 overgestapt naar het CIOS te Arnhem. Dit is een MBO-opleiding sport en bewegen.

Tijdens mijn werk in de kinderrevalidatie ben ik samen met fysiotherapeuten gestart met kleine stoei- en judo groepen. De kinderen brachten de verworvenheden vanuit de fysiotherapie  in de praktijk tijdens de stoei en judo-lessen.

Ook heb ik samengewerkt met logopedie waarbij het verbaliseren van motorische handelingen een vast onderdeel was. Verbale zelfinstructie. De invloeden vanuit de fysiotherapie en logopedie ben ik blijven gebruiken tijdens mijn stoei en judo lessen.

Belangrijk is dat de kinderen alles “stap voor stap” krijgen aangeboden en voorbeelden zien, horen en voelen. Daarnaast vertellen zijzelf hoe bijvoorbeeld een bepaalde worp moet worden uitgevoerd.

Essentieel is echter dat alle kinderen de ruimte krijgen zichzelf te zijn, Natuurlijk binnen bepaalde grenzen.

Mijn visie en werkwijze zet ik verder uiteen bij het item “info” en in de brochure.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]